Drage fordel af højere IRA “Catch-up” grænser

Hvis du falder ind under de store årgange generation, er efter at have været født mellem 1946 og 1964, denne 3. fase af livet, pensionering, lige foran dig. Husk på, at potentielt, dette er den længste fase af livet, eventuelt varig 20-30 år. Dont’ undlader at forberede sig til denne meget vigtige overgang til din pensionisttilværelse.
Udsigten til faktisk at blive en pensionist væve større som årene går. Heldigvis, det er bare blevet lidt nemmere at bygge besparelser for din pensionisttilværelse. Hvorfor? Fordi starter Jan. 1, kan du sætte i $1.000 i “catch-up” bidrag til dit traditionelle eller Roth IRA, op fra $500 i 2005. Så, givet $4.000 årlige grænse for regelmæssige bidrag, du kan sætte i en total på $5.000 til din IRA i 2006.
Fuldt finansiering din IRA bør være et af dine top investeringsprioriteter. Husk at IRAs tilbyder to store fordele:
Skattefordele – hvis du har en traditionelle IRA, din indtjening har potentiale til at vokse skat udskudt, så dine penge kan vokse hurtigere end det ville i en investering på som du betalt skat hvert år. (Du vil i sidste ende skal betale skat af din indtjening, men, derefter, du kan være i en lavere skatteklasse.) Også, afhængigt af din indkomstniveau, dit bidrag kan være fradragsberettigede. Når du har en Roth IRA, kan du trække dit bidrag til enhver tid, fri for skatter. Du kan også tegne indtjening, fri for skatter, så længe du ikke begynde udbetalinger indtil du er 59-1/2 og du har haft din konto i mindst fem år.
Bred vifte af investeringsmuligheder – du kan investere din IRA i stort set enhver sikkerhed, du vælger – aktier, obligationer, skatkammerbeviser, indskudsbeviser mv. I virkeligheden, er du ikke begrænset til blot én type af investeringer inden for din IRA; Du kan oprette en diversificeret portefølje, der indeholder en bred vifte af bedrifter.
Da disse skattefordele og denne investering fleksibilitet, er det næsten helt sikkert en god idé at “max ud” på din IRA hvert eneste år. Selvfølgelig, det er ikke altid så let at komme op med $5.000 på én gang, men du behøver ikke at. Du kan finansiere din IRA i løbet af et år ved at sætte i omkring $416 pr. måned. Og for at gøre det endnu nemmere for dig at helt finansiere din IRA, du kunne have at $416 flyttet automatisk, via en bank tilladelse fra din kontrol eller opsparingskonto til din IRA.
Men men du gør det – over 12 måneder eller lige væk – sætte det fulde beløb i din IRA. Sammen med din 401 (k) eller andre arbejdsgiver-sponsorerede pensionsordning, din IRA er en af de bedste pensionsopsparinger køretøjer du har til rådighed. Og nu, du er i “plus” side af 50, du ønsker at virkelig fokusere dine anstrengelser på at du har de ressourcer til rådighed til at nyde pensionering livsstil du fortjener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.