Netværk for karriere succes

De fleste ledere og fagfolk ved, at ved at udvikle et netværk af kolleger, de kan få en mest værdifulde aktiv–en, der kan gøre en forskel, især i flygtige og vanskelige tider. At forskellen kan være den ene mellem en langvarig søgning med imponerende resultater og en med mindre tid og stress investeret–, hvilket resulterer i en stilling, der kan fremme en ‘s karriere. Ofte, besættes sådanne positioner af selskaber, før de er frigivet som “job ordrer” eksterne personalekonsulenter, eller offentliggjorte kilder både online og på tryk.
Så kan du ofte slå og udelukke konkurrencen for en holdning, der kan passe din karriereplaner.
Der er mindst tre grunde til at netværke, og selvom ikke adskilt fra hinanden, det er vigtigt for dig at være klart om dine grunde til at konfigurere enhver networking møde, før du sætter den op. Formålet med mødet vil jo i vid udstrækning bestemme typen spørgsmål du gerne vil spørge.
Den første grund er behovet for at forske og få oplysninger for at flytte din søgning fremad. Det er helt almindeligt, umiddelbart efter ens position er blevet elimineret, for at ringe rundt til venner og kolleger og spørge, om de kender nogen holdninger, der kan være tilgængelig–dette er hvad de fleste mennesker tænker på som “networking!” Mens der er en chance for at det kan bære frugt, det normalt får ikke en alt for langt – og det er absolut ikke den måde at afdække de oplysninger du har brug for at foretage en effektiv kampagne.
For nylig, en Art Director fortalte mig, at for hende, bliver nedprioriteret var som at have et puslespil i et box med 1.000 stykker smidt på gulvet (hun så sig selv som en af disse stykker!). Du er nødt til at sætte disse stykker sammen, én efter én, at have tilstrækkelige oplysninger til at være konkurrencedygtig– og godt positioneret–for typen af positioner, der virkelig betyder noget for dig. On- og offline forskning kan skabe grundlaget for at lære om aktuelle tendenser i en branche (sammensætte stykker at “puslespillet”)–tilslutning til de rigtige virksomheder samt til kontaktpersoner, der kan bygge bro til de ledere, der gør ansættelse. Men den mest umiddelbare og højeste kvalitet oplysninger kommer fra styret noget for noget, i person møder mellem dig og dine kontakter.
Den anden grund til netværk er den, vi alle kender: at få henvisninger, der vil forbinde dig til en person, der kan ansætte dig. Det betyder, at du skal præsentere dig selv, dine evner og din erfaring i det bedste lys muligt. Den person, med hvem du møde skal vide at du er vidende om sektoren for du er både engageret i og hans/hendes selskab og arbejde- og at du er kvalificeret til at varetage denne funktion til deres organisation. Derudover skal han/hun tilbage med følelsen af, at du kan bringe noget unikke til dem som følge af dit tidligere arbejde– og at du kan tilbyde nye løsninger til situationer og problemer, der måtte opstå.
Endnu, selv i slutningen af et fremragende møde, der vil være tidspunkter hvor du kan forlade mødet uden at modtage en yderligere henvisning. En af grundene kunne være, at din kontakt kan være forsigtig med at videregive sådanne henvisninger i et indledende møde. Måske har han/hun “brændt” før, at have givet ud kontakter i en tidligere orienterende møde til nogen der blev aldrig hørt fra igen. At have følt anvendes”,” måske din kontakt ønsker at se, hvis du rent faktisk vil følge op på de forslagene, samt at se, om du virkelig er interesseret i at holde sig i kontakt med dem.
Dette bringer os til tredje, den mindste erklærede, og endnu i den langsigtede, den vigtigste årsag til netværk: at udvikle og pleje gensidigt gavnlige relationer med kolleger og potentielle forretningsforbindelser. Det er altid vigtigt ikke kun at straks tak kontakt for mødet med dig i et brev – og at lade dem vide, at du vil flytte på deres forslag, men at give dem din hjælp hvis nogensinde de bør har brug for det. Dette taler kraftigt til din entusiasme for at arbejde i dit område, samt din forståelse af, at du ikke er alene i at have at beskæftige sig med volatilitet i markedet – og dette vil vise deres ønske om at flytte med fleksibilitet til at hjælpe dine kolleger Når det er muligt.
Det er også hvorfor involvering med faglige sammenslutninger, især for karriere-skiftere, kan tilbyde den eneste bedste kilde til muligheder for at udvikle en masse nye netværk kontaktpersoner fra én kilde. Det giver dig også en fantastisk måde at holde dig ajour med den seneste udvikling inden for dit område. Faglige sammenslutninger er også godt– og støttende–af behovet for deres medlemmer og potentielle medlemmer til netværket. I virkeligheden, vil de sætte afsat tid i begyndelsen af kapitel møder til netop dette formål. Aktiv deltagelse, dvs., tiltræder udvalg, skrive artikler til nyhedsbreve, osv., vil giver dig mulighed at få positiv eksponering– og forbedre din placering, samt åbne større muligheder for at møde nye kolleger. Endnu vigtigere, vil du kunne udvikle typen af kollegiale relationer, som vil flytte din karriere langs, langt ud over den tid, du lander dit næste position eller høring engagement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.