“Konsekvenserne af manglende selvværd på erhvervsfolk”

Copyright 2006 Dr. Joe Rubino

Undersøgelser viser, at mindst 85% eller mere af verdens befolkning lider af en vis grad af manglende selvværd. Selvom man kunne tro, at disse udfordringer er kun karakteristiske for de fattige, uuddannede, eller lavere socioøkonomiske medlemmer af samfundet, folk fra alle samfundslag kan lide situationsbestemt eller mere udbredt udfordringer med deres niveauer af selvværd.

Mange meget succesrige forretningsfolk mangler selvværd i nogle områder af deres liv. Måske de føler socialt udfordret eller de har svært ved at etablere tæt eller intime relationer. Måske oplever de lavt selvværd med hensyn til deres fysiske udseende eller deres sundhed. Måske har de ikke noget sjovt i deres liv, måske afsætte for meget opmærksomhed til deres arbejde. Mange “succesfulde” mennesker er drevet til at lykkes. De kompensere for følelse mangelfuld i andre områder af deres liv ved at arbejde hårdere og finde et sted de kan excel gennem deres arbejde. Dette giver dem et nyt fokus, hvor de kan vinde, men det gør ikke opfylde deres oversete behov på andre områder som relationer, fritid, personlig og spirituel udvikling, sundhed og udseende og deres evne til at føre afbalanceret, sjov og opfylder liv.

Det er ikke, at der er noget galt med at finde en erhvervsmæssig niche hvor man kan blive en succes og føle sig godt om sig selv. Men mange af dem mangler selvværd i andre områder befinder sig drevet til at udrette, drevet til at bevise deres værd. Da business er et område, hvor de kan lyse, forsømmer de andre områder at fokusere for meget på virksomheden.

Men da deres handlinger er bygget på den fejlagtige tro, at de en eller anden måde ikke er god nok, en eller anden måde defekt eller uværdig til at være fuldt elsket og accepteret, der er lidt varig tilfredshed selv i de arenaer, hvor de kan excel. Det er som om de klatring en stige med toppen af stigen i skyerne. De tror, at hvis de kan bare klatre højt nok, vil de blive en succes. De har bevist deres værd. De vil finde tilfredsstillelse, glæde og tilfredsstillelse. Men som de klatre højere og højere, de aldrig synes at ankomme. Der er altid nye mål og målsætninger udfordrende dem at bevise deres værd. Jo mere de opnår, jo mere de har endnu til at gå. Prøv som de vil, de aldrig synes at fuldt ud måle. Eller, hvis de gør, det er kortvarig og flygtige i bedste fald. Der er ingen ankommer til det punkt, hvor de finder de længes efter så dårligt — ro i sindet, der kommer fra egenkærlighed og selv-accept.

Fordi grundlaget for deres stigen er funderet på kviksand, befinder de ofte sig synke så hurtigt, som de klatre. Faktisk, fra deres perspektiv, vil de aldrig nå perfektion de søger så dårligt. De vil altid finde beviser at fremhæve deres mangler og styrke deres frygt for at være uværdig, u-elskelige, defekt i nogle måde.

Budskabet om selvværd bogen er enkel. Ingen skal nøjes med en nedtonet eksistens på grund af en manglende følelse af selvværd. De fleste mennesker enten fyldes op eller købe ind i tanker at der er noget galt med dem, at de en eller anden måde er utilstrækkelig, ikke god nok og ikke værdig til at blive elsket og få adgang til alle de gode ting, som livet har at tilbyde. Hvis de er villige til at undersøge deres fortid at komme til kilden til deres tilbagetræden og mindsket selvværd, kan de genfortolke, hvad der skete med dem på en sådan måde, at de kan helbrede og komplet fortiden og fjerne negative Self-Talk samtidig med at en bevidst beslutningen om at leve deres liv fra en beslutning om at stræbe efter excellence og bidrage til andre. Ved at udvikle en fast tro på at de kan påvirke mennesker og verden omkring dem og at de er, i virkeligheden, meget værdig modtagelse livets velsignelser, vil de åbenbart glæde og tilfredsstillelse.

Ud over udgifterne til aldrig at finde sand lykke, langsigtede opfyldelse eller fred, påvirker manglende selvværd forretningsfolk på mange andre måder. For eksempel, ved ikke at komme til kilden til deres selvværd spørgsmål, ofrer de deres personlige power, deres evne til at bedst forfølge deres liv formål og fuldt manifestere deres gaver i verden. Hvis vores energi er brugt ved at være optaget med vores svagheder eller være ufuldstændig med vores fortid, vi kan aldrig være fuldt til stede i dag og så vi ofrer vores sande potentiale til at skabe et resultat.

Vores relationer lider som vi vil misforstå ord og handlinger af andre på en måde, der underkender os og har os føler sig dårligt om, hvem vi er. Vi kan så drevet til at bevise, at vi er godt nok, at vi ofrer vores personlig effektivitet og karisma ved at fokusere på os selv og vores mangler og ikke på de ønsker og behov for andre. Vi kan spille små og skjule sig i sociale situationer, eller når muligheden for ser dårligt eller “bliver fundet” kommer op for os. Eller vi kan overkompensere og henvende sig til arbejdsnarkoman tendenser ud fra et ønske om at vise vores værd for andre eller os selv. På grund af denne fejlplaceret fokus handler vi vores evne til at påvirke andre maksimalt og bedst bidrage vores gaver til verden.

Svar til at undslippe den onde cirkel af manglende selvværd, mindskes tilliden, og uendelig, frustrerende stræben efter tilfredsstillelse ligger i 3 trinsproces, som beskrevet i detaljer i selvværd bogen. Processen starter med healing ens fortid, således at det ikke længere fratager os energi og forbruger vores opmærksomhed. Når impulsen fra sidste spøgelser er færdig, kan vi så vende vores opmærksomhed mod korrekt analysere vores nuværende situation. Vi kan identificere hvad der virker i vores liv og hvad der mangler at støtte bor en forstyrret-frit liv i valg, et liv, der ærer vores vigtigste værdier og inspirerer os til at leve lidenskabeligt.

Og endelig, vi kan tage denne tryllestav, som er vores fødsel-højre, bølge det over vores liv og designe vores fremtid bevidst. Vi kan vælge at gøre det på en måde, der ophidser os, som vi forstødt at dystre tilstand af lavt selvværd, usunde tilbagetræden og selvmedlidenhed, der ikke længere støtter os. Vi kan leve med hensigten at ære vores Gud-given pragt og glad, opfyldt liv, at bidrager fuldt ud til andre, som vi deler vores gaver med verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *