Forretningsmæssig succes Tip #17 – ingen strategi strategi

En stærk strategi for virksomhedens succes er til, først og fremmest, har en strategi.
Virksomheder falder fra hinanden på grund af mangel på strategi.
Mange virksomheder gå om deres daglige aktiviteter uden at vide hvor de kommer. De skal du blot udføre opgaven efter opgave håber, at de vil ende op nogle gode sted.
Ked af at sige, håb ikke er en strategi.
“Hvordan skal vi få vores næste opgave eller vores næste klient?”
Hvis dette spørgsmål er en drivende kraft i din virksomhed indsats, så du ikke tænker strategisk.
Hvad er strategisk tænkning? Hvad er en strategi?
Ifølge ordbogen er en strategi: en omhyggeligt udtænkt handlingsplan for at nå et mål.
Hvad er så vigtigt om at have en strategi?
En veldesignet strategi hjælper dig med at nå dine mål gennem effektiv brug af ressourcerne.
Hvis du har ubegrænsede ressourcer du sandsynligvis ikke behøver at bekymre sig om en forretningsstrategi. Men, hvis din virksomhed er ligesom de fleste virksomheder… du sandsynligvis brug for en strategi.
Når en kraftfuld forretningsstrategi er på plads giver det det brændstof, der drev dit liv og dine handlinger.
Taktik er de konkrete handlinger, du tager til at bære din plan. Med ingen planer på plads er din taktik blot opgave-baserede aktiviteter.
Jeg gerne bruge dette eksempel for at illustrere forskellen:
Forestil dig at du har en hær under din kommando.
Ressourcerne omfatter hæren sig selv, sine våben, dens middel til transport, dens fødevareforsyning og mængden af penge du har i statskassen til at holde din hær i feltet.
Du kan bruge din hær i to separate måder. Du kan udarbejde en strategi for succes og derefter har din hær, gennemføre denne strategi – eller du kan blot installere din hær på en taktisk grundlag.
Et hypotetisk eksempel på en militær strategi kan være: Jeg vil erobre et nærliggende land inden for seks måneder.
Hvis du nærmer dig livet fra et strengt taktisk grundlag kan følgende være den måde, du implementerer din ressourcer.
Jeg har en hær under min kommando.
Jeg vil sende min hær og kigge efter en kamp at kæmpe.
Måske vil vi vinde.
Alt hvad der kommer, vil vi bare nødt til at behandle den.
Det er et eksempel på taktik med ingen strategi.
Du kan ende op fighting og vinde. Du kan endda ende erobre et nærliggende land, men det var ikke på grund af en klart defineret strategi.
Nu er her et eksempel på en strategi sammen med et sæt af taktik designet til at nå dine mål. “Jeg vil erobre et nærliggende land inden for seks måneder, og jeg vil gøre det af faldskærmsudspring i min hær til at overtage den nabolandet infrastruktur, mens alle er i søvn om natten.”
Sammenlign dette til at køre din forretning.
Du har hvad der svarer til en hær under din kommando. Hvis du er iværksætter, kan at hæren være du alene. Hvis du driver en virksomhed, der beskæftiger et par eller endda mange, er det dem, der udgør din hær.
Dine ressourcer kan omfatte din salgsstyrke, Marketinggruppen, din administrative personale, regnskabsafdelingen, dit budget eller endda din daglige cash flow. Uanset detaljerne har du en begrænset mængde af ressourcer.
Hvis din virksomhed ikke har en klar plan, der vejlede dig til den mest effektive udnyttelse af de begrænsede ressourcer, du indstilling dig op for katastrofen i værste fald og middelmådighed i bedste fald.
Her er et eksempel på reklame uden en strategi.
Du skal “skaffe nogle forretninger”. Du opretter en annonce og beslutter at placere det i en lokal avis. Du håber, det vil få at telefonen ringer.
Telefonen ringer et par gange og så annoncen bliver en saga blot. Snart er det tid til at komme op med en anden taktik at tromme forretninger.
Sammenlign det med gennemførelsen af en forretningsstrategi, hvor du klart definere din lang sigt annonceringsmål. Hver enkelt annonce, du sted er nu en integreret del af din strategi for succes.
Sure, der er eksempler på virksomheder, der har “slog det rige” uden en klart defineret strategi, men er du villig til at risikere dine værdifulde og begrænsede ressourcer på held?
Der er ingen synd at være heldig. Men for at basere sin virksomhed succes udelukkende på held er, undskyld ordspillet, chancy i bedste fald.
Har du en strategisk forretningsplan? Er det skrevet? Kan du følge det? Hvis du er ligesom de fleste virksomheder, svaret på alle tre af disse spørgsmål er “Nej”.
Din daglige aktiviteter bør være dikteret af din overordnede strategi, ikke anden vej rundt.
At komme med en strategi, du skal spørge dig selv et spørgsmål som dette, “Hvor vil jeg min virksomhed til at være i tre år?”
Hvad er vigtigt for dig? Hvad er dine drømme? Hvad vil succes ser ud for dig? Hvad ville din business ligne i tre år, hvis du vidste, du ikke kunne fejle? Er du spændt på om dit syn? Er din vision store nok?
Din strategi behøver ikke at være kompliceret. Du kan oprette det nogen måde du ønsker.
Du kan gøre det.
Husk dette citat når du udvikle din forretningsstrategi.
Her er tip-samle et team til at hjælpe dig med at udvikle din strategi. Holdet kan bestå af forretningsforbindelser, eller måske du og din business coach.
Jeg hjælp mange af mine klienter udarbejde en strategi for succes. Jeg ville elske at hjælpe dig.
“Den bedste måde at forudsige fremtiden er at opfinde den.”–Alan Kay – amerikansk datalog, forsker og visionær
Til din succes.
Copyright 2006 Ike Krieger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.